UV-beskyttelse

Vi ved alle, at det er vigtigt at beskytte sig mod solen. Men vidste du også, at lang tids udsættelse for UV-stråler kan skade øjenlåg, hornhinden, øjenlinsen og nethinden i øjet?
UV-stråler øger risikoen for at udvikle øjenproblemer og fremmer aldersrelaterede øjensygdomme som fx grå stær, skader på nethinden og andre kroniske øjensygdomme.

Brilleglas med ekstra UV-filter
Almindelige brilleglas beskytter øjnene mod de farlige UV-stråler. Selv billige brilleglas af plastik filtrerer omkring 4/5 af UV-strålerne fra gennem glasset. Men det betyder desværre ikke, at du er godt nok beskyttet. Især hvis du opholder dig i Alperne med meget sne eller på stranden og ved havet. For at beskytte dine øjne fuldstændigt mod de farlige UV-stråler, skal dine brilleglas være med ekstra UV-filter. Samtidig skal brillestellets størrelse og facon sikre, at lyset ikke når ind til dine øjne.

Linser med UV-filter
Du kan også beskytte dig med hat og solbriller, men UV-stråler reflekteres i asfalt, græs, sne og vand og kan trænge ind ved solbrillens kanter, hvis de ikke slutter helt tæt. For at undgå skader, kan du sammen med solbriller bruge kontaktlinser med indbygget UV-filter. Lyngby Special Optik fører flere forskellige linser med og uden bygningsfejl og læsefelt.

Solbriller til børn

UV-beskyttelse er især vigtig for børn og teenagere, fordi de har større pupiller og klarere linser inde i øjet end voksne. Det gør deres øjne mere følsomme over for UV-stråler. Børn er desuden ofte ude i solen i længere tid. Vi har som noget nyt fået solbriller til de helt små, med en indbygget sut, som holder brillen på plads.

Se dagens UV-index