UV-beskyttelse

Vi ved alle, at det er vigtigt at beskytte sig mod solen. Men vidste du også, at lang tids udsættelse for UV-stråler kan skade øjenlåg, hornhinden, øjenlinsen og nethinden i øjet?
UV-stråler øger risikoen for at udvikle øjenproblemer og fremmer aldersrelaterede øjensygdomme som fx grå stær, skader på nethinden og andre kroniske øjensygdomme.

Brilleglas med ekstra UV-filter
Almindelige brilleglas beskytter øjnene mod de farlige UV-stråler. Selv billige brilleglas af plastik filtrerer omkring 4/5 af UV-strålerne fra gennem glasset. Men det betyder desværre ikke, at du er godt nok beskyttet. Især hvis du opholder dig i Alperne med meget sne eller på stranden og ved havet. For at beskytte dine øjne fuldstændigt mod de farlige UV-stråler, skal dine brilleglas være med ekstra UV-filter. Samtidig skal brillestellets størrelse og facon sikre, at lyset ikke når ind til dine øjne.

Linser med UV-filter
Du kan også beskytte dig med hat og solbriller, men UV-stråler reflekteres i asfalt, græs, sne og vand og kan trænge ind ved solbrillens kanter, hvis de ikke slutter helt tæt. For at undgå skader, kan du sammen med solbriller bruge kontaktlinser med indbygget UV-filter. Lyngby Special Optik fører flere forskellige linser med og uden bygningsfejl og læsefelt.

Solbriller til børn

UV-beskyttelse er især vigtig for børn og teenagere, fordi de har større pupiller og klarere linser inde i øjet end voksne. Det gør deres øjne mere følsomme over for UV-stråler. Børn er desuden ofte ude i solen i længere tid. Vi har som noget nyt fået solbriller til de helt små, med en indbygget sut, som holder brillen på plads.

Se dagens UV-index

”Vi har åbent som normalt!

Som en del af sundhedssektoren er vi underlagt Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og vil stadig passe godt på dig og dine øjne.

Vi sørger for afspritning mellem alle kunder, og daglig rengøring.

Så kom gerne forbi …

Sammen kan vi passe på hinanden!”