Flerstyrkelinser

Flerstyrkelinser er til dig, der kan mærke, at “armene er blevet for korte”, hvilket typisk opleves i starten af 40’erne.

Man kalder også linserne for multifokale linser eller progressive linser. De findes både som én-dags linser og 12-måneders linser. Typisk vil der være et lille læsefelt i centeret af linsen, og uden om det sidder afstandsfeltet.

Vær tålmodig ved tilvænning 

Skal du have tilpasset flerstyrkelinser, skal du væbne dig med lidt mere tålmodighed end ved andre tilpasninger. Det skyldes, at din hjerne skal justere sig til den nye måde at tolke data fra øjnene på. Så fortvivl ikke, hvis de første linser, du får på, ikke er perfekte. Med det store sortiment vi har, bliver de fleste tilfredse med deres syn i dagligdagen.

Monovision er godt alternativ

Som alternativ til flerstyrkelinser er mange også glade for systemet monovision. Monovision går ud på, at linsen på dit styrende øje tilpasses til afstandsbrug, og linsen på det andet øje tilpasses til nærbrug. Monovision har den fordel, at det kan tilpasses med alle typer linser.

Skal du sidde længere tid ved skærm eller med læsning, kan det være nødvendigt at have en skærm- eller læsebrille. Derudover er det en god ide at have en solbrille til solskinsdage, da pupillen bliver lille i stærkt lys, og man derved kan komme til at se igennem læsefeltet. Omvendt er det vigtigt at have god belysning ved læsning.