Tørre øjne

Grusfornemmelse, svie, kløe og træthed i øjnene. De gener oplever hver tredje voksne, som har problemer med tørre øjne. Det gør blandt brug af kontaktlinser ubehagelig og kan give sløret syn og infektioner i øjet.

Tørre øjne har indtil nu været svært at behandle. Ved øjentørhed stiger saltindholdet i tårefilmen og giver den generende grusfornemmelse, svie og kløe. Derfor forværrer det blot problemet, hvis man forsøger sig med at dryppe øjnene med saltvand eller øjendråber med for højt indhold af saltvand.

Få en tåreanalyse
Hos Lyngby Special Optik har vi som de første investeret i TearLab tåreanalyse udstyr. Med det kan vi undersøge saltindholdet i tårefilmen, kaldet osmolaritet, og finde årsagen til tørheden. Metoden er så effektiv, at vi kan hjælpe 9 ud af 10 med at løse problemet med tørre øjne.

Løsningen kan være:
• Saltudrensningskur.
• Øjendråber med et lavt indhold af salt, men med bikarbonat og elektrolytter, som hjælper til at genopbygge en sund tårefilm og opretholde tykkelsen af hornhinden.
• Varmebehandling af kirtler.
• Omega 3 tilskud.
• Behandling af betændelsestilstand i øjenlågskanterne.

Behandling af skæl
I nogle tilfælde kommer tørre øjne på grund af skæl i øjenomgivelserne og øjenvipperne. Her anbefaler vi behandling med ”ilid dex”, som er en skum, der dræber bakterier i den tørre hud, der danner skællene. Også produktet Blephaclean, som er engangsservietter til rensning af øjenlågsrande, er meget effektivt. Derudover anbefaler vi varmebehandling med en ”Eyebag”, som opvarmes i mikroovn til en temperatur på 40 grader og lægges på øjenlågene i 15 minutter.

Tilstoppede kirtler
En anden årsag til tørre øjne kan være problemer med tilstoppede meibomske kirtler. De meibomske kirtler danner olie til tårefilmen, så væsken ikke fordamper. Er kirtlerne tilstoppede, kommer olien ikke ud. Propperne opløses ved at rense med “dermeyes” og også her er varmebehandling løsningen. Der skal cirka 40 grader til for at få olien til at flyde. For at opnå optimal effekt, skal man også have ”Eyebag” oven på øjenlågene i 15 minutter.

TearLab_in_Malcomb_IL