Erfaren tandlæge har brugt lupbrille i 20 år – og vil ikke undvære det

birgitte-hoghBirgitte Høgh har været tandlæge i 40 år og arbejder på Colosseumklinikken på Kgs. Nytorv i København. Lupbriller har været et vigtigt arbejdsredskab for hende i over 20 år og Birgitte Høgh anser det som en nødvendighed i arbejdet.

”Jeg mener ikke, at man kan lave ordentligt arbejde uden lup. Når vi afholder kurser i mikrokirurgi, er det helt afgørende at alle deltagere bruger lupbriller og vi stiller det derfor som et krav, når de melder sig til.”

Forskellige farver lys med hver sine fordele

Birgitte Høgh har som en af de første tandlæger herhjemme prøvet starMed lupbrillerne og er meget begejstret.

”Det der tiltaler mig ved disse lupbriller er, at de er meget lette og sidder virkelig godt fast — lidt ligesom en rigtig god sportsbrille. Samtidig er de formet, så man ikke får noget i øjnene og man kan også spritte dem af, hvilket gør rigtig meget for hygiejnen. Lyset, der kan sættes på lupbrillerne, er desuden fantastisk skarpt og det er nemt at skifte til forskellige farver. En af fordelene ved at kunne skifte lysets farver er jo eksempelvis, at anvender man gult lys, afbinder det ikke plastmaterialet, mens man arbejder,” siger Birgitte Høgh.

Lyset fra starMed lupbrillerne kommer fra små dioder, som tandlægen nemt kan få til at skifte til forskellige farver. Det sker ved at trykke med albuen på batteripakken. Lupbrillerne har som standard hvidt og gult lys. Det hvide lys gør, at man kan se tænderne i deres rigtige farve og det gule lys er godt, når der skal arbejdes med plast uden det begynder at hærde. Derudover vælger man yderligere en farve til. Det kan være blåt lys, der er velegnet til, at man kan se, hvor en fyldning slutter og hvor tanden begynder. Blåt lys er også velegnet til behandling med fluorescein eller til at spore plak. Alternativt kan man vælge det grønne lys til brillen. Det er velegnet ved kirurgi.